Een portie magie

Gepubliceerd op 11 november 2022 om 18:39

11:11

Volgens de numerologie een bijzondere datum met allerlei betekenissen. Waarbij het er - wat mij betreft- vooral toe doet welke betekenis jij er aan geeft.

In onze jaartelling en ons werelddeel is 11.11 ook de start van de donkere periode voor kerst. Waarin we collectief lichtjes ontsteken (of in de lampen hangen) met het vieren van Sint Maarten boven de rivieren en de start van Carnaval beneden de rivieren.

Een periode waarin volgens de natuurvolkeren de sluier tussen de fysieke en de niet fysieke wereld dunner is. Een periode van mystiek.

Wist je trouwens dat het vanaf vandaag nog precies 40 dagen tot de kortste dag van het jaar (21 december) is en precies 50 tot het einde van het jaar?

Een dromerig kind

Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik wel van een portie magie hou. Mijn lievelingsboeken waren “Het onzichtbare licht” en “Gebroeders Leeuwenhart”. Als kind was ik een dromer. Gewoon overdag. Buiten in de natuur, op mijn kamer en in de klas. Beleefde ik de mooiste avonturen in het ongeziene. Dat paste niet zo in het nuchtere West Friesland. Wat je niet ziet, dat is er niet. Punt

Beetje gek vonden mijn vrienden het ook wel. En gek, dat wilde ik niet zijn. Dus dat stuk van mij heb ik veilig weggestopt.

Selectief wegstoppen

Fast forward met de kennis van nu weet ik dat zoiets als ‘selectief wegstoppen’ niet bestaat. En dat je - wanneer je een deel van jezelf verstopt - je eigenheid kwijtraakt. En wanneer je dat veel en vaak doet, je vergeet wie je eigenlijk bent & waar je blij van wordt. Ik ken het. En ik zie het ook bij veel van mijn klanten.

Het is een uitnodiging tot de reis naar binnen. De zoektocht naar jezelf. Al vind ik dat persoonlijk een jeukterm. Strippen wat je allemaal om jouw spark, joy en magie hebt geplaatst is misschien een betere omschrijving. Jouw bezieling opnieuw ontdekken en leven geeft vrijheid. Van binnen en van buiten. En dat is magisch om te voelen en te zien. Wat mij betreft hard nodig in een wereld waarin ook zoveel donker is.

Innerlijke reis

Mijn innerlijke reis bracht me terug naar magie. Naar steeds vollediger leven. Met mijn ratio én mijn intuïtie. Orakel kaarten én een opleiding aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Hoofd én hart. Binnen én buitenwereld. Mijn eigen wijze mix.

En wat is jouw magische mix?

Weet je het nog?

Leef je het?

Beetje hulp nodig?

Kun je wel wat hulp gebruiken om het te herinneren of terug in je leven te brengen? Dan is de (online) mini retraite “De 13 heilige nachten” die Ellen en ik dit jaar weer organiseren wellicht iets voor jou. En het mooie is, je kunt hem helemaal in je eigen tijd doen. Best fijn in de drukke december periode. Hier vind je meer info en boek je je plekje. Ik word er nu al blij van om samen met een groep mooie mensen magie te beleven!

Of doe mee met de gratis workshop “De kracht van eigenwijsheid” op donderdag 17 november of vrijdag 25 november. Daarin begeleid ik je in een magische oefening om jouw eigen wijsheid te ontdekken. Er komt ook een replay. Aanmelden kan hier.

Liever 1:1 ontdekken waar jij weer blij van wordt en vrijheid in jezelf ervaren ondanks wat er zich nu allemaal afspeelt? Ik kijk graag even met je mee. Boek je gratis kennismaking hier.

Geniet van deze magische tijd. Juist nu er ook zoveel donker is.