• Holistische aanpak
  • NOBCO gecertificeerd

It's a family affair...

It's a family affair. Ken je dat nummer uit begin jaren 70? Je bent gewaarschuwd. Als je luistert blijft het liedje de hele dag in je hoofd ;) Ik moest er aan denken bij het schrijven van dit artikel.

Lees meer »

Van overleven naar voluit leven

In een vorig artikel deelde ik een onderzoek onder zorg professionals. Daaruit bleek dat slechts 15% van de deelnemers aangaf bevlogen te zijn. De overige 85% gaf aan geen bezieling of innerlijke inspiratie te voelen in het werk.

Lees meer »

De beste wensen

Vanochtend liep ik met de buurvrouw een rondje door de storm. We kwamen een gezamenlijke kennis tegen. Mijn buurvrouw zei: nog de beste wensen hè, dat mag toch nog wel? En we vroegen ons of waarom we dat eigenlijk niet iedere dag doen? Iemand het beste wensen.

Lees meer »

Een portie magie

Volgens de numerologie een bijzondere datum met allerlei betekenissen. Waarbij het er - wat mij betreft- vooral toe doet welke betekenis jij er aan geeft.

Lees meer »

Jezelf kwetsbaar opstellen. Waarom zou je dat willen?

Kwetsbaarheid. Een belangrijk thema in mijn werk en in mijn eigen leven. Voor de mensen waarmee ik werk voelt het kwetsbaar om te beseffen dat je er even niet alleen uitkomt. Het voelt kwetsbaar om om hulp te vragen. En jezelf open te stellen bij een vreemde voelt bijzonder kwetsbaar. En toch is dit precies wat mensen bij mij doen. Immens respect heb ik voor hun moed.

Lees meer »

Omarm Jezelf. Met alles.

Er is nogal wat aan de hand in de wereld op dit moment. Je zou er moedeloos van kunnen worden. Misschien vraag je je af wat jij er aan kunt doen? Wat jij kunt bijdragen? Of hoe je je simpelweg staande kunt houden in de deze tijd?

Lees meer »

Krachtige kwetsbaarheid

Bovenstaande uitspraak van de koningin van kwetsbaarheid Brené Brown geeft helder weer hoe veel van ons omgaan met kwetsbaarheid. Prima in anderen, een stuk lastiger in onszelf. Herkenbaar?

Lees meer »