Wat wel?

Gepubliceerd op 19 maart 2024 om 15:20

Vorige week liep ik een rondje met een collega. We spraken over de huidige turbulente energie & hoe het leven ons momenteel confronteert met alles wat niet (meer) zuiver is. Niet meer passend bij de bedoeling. Van het collectief. Van ons leven. 

Over het oude dat steeds minder werkt, systemen die op instorten staan & het nieuwe wat nog niet in de vorm is. Dat we ook helemaal voelen & begrijpen dat het anders mag. En dat we daarbij ook onzekerheid ervaren. 

Onzekerheid over de wereld & waar het naartoe gaat met de mensheid. Onzekerheid over onze bedrijven. Nu alles steeds duurder wordt & mensen steeds minder uitgeven aan alles wat niet 'essentieel' lijkt. Kunnen we als kleine missie ondernemers voldoende brood op de plank blijven verzorgen? Want voor brood is op dit moment geld nodig. Geld wat in deze onzekere fase van niet meer & nog niet even minder stroomt.  

Op zoek naar zekerheid of overgave aan wat wil?

Vanuit die onzekerheid & soms pure noodzaak zie ik steeds meer eenpits collega's op zoek gaan naar een baan in loondienst. Naar zekerheid. En voor sommige is dit een opluchting & precies wat nodig is. En voor sommige is het precies wat nodig is als bevestiging dat het niet de bedoeling is.

Ook in SoulCharge schudt de fundering. Sommige dingen willen gewoonweg niet meer. Zo merk ik dat er steeds minder inschrijvingen zijn op de online workshops die ik met zoveel plezier gaf. En heb ik bijvoorbeeld moeten besluiten om het online programma MAGIC2024 niet door te laten gaan vanwege te weinig aanmeldingen. 

Het is kennelijke niet de bedoeling op dit moment. En daarmee word ik uitgenodigd om te zakken in overgave & vertrouwen dat de weg zich opnieuw vormt. En dat gaat ook bij mij niet zonder slag of stoot. 

Kritische Klara

Mijn innerlijke criticus vindt er van alles van. Heb je echt wel genoeg je best gedaan? En kun je dit wel maken voor de deelnemers die zich wel hebben aangemeld? Gelukkig kan ik Kritische Klara inmiddels wat sneller geruststellen. Want ik weet dat ze het beste met me voor heeft, dat ze me veilig wil houden.

En gelukkig was er naast teleurstelling vooral begrip bij de deelnemers die zich wel aangemeld hadden. Eén van de pijlers van het pilot programma was namelijk samen. De dragende energie & synergie van een groep ervaren. En met slechts een paar deelnemers kon het programma die belofte niet waarmaken. 

Ook de energie uitwisseling zou met die paar deelnemers tegen de pilot prijs volledig uit balans zijn voor de 9 live online bijeenkomsten & mijn investering.  

Natuurlijk was het even slikken. Het programma was ontstaan uit een groot verlangen. Een verlangen naar samen & in een ritme werken aan hoopgevende intenties. Bij mij & bij een aantal potentiële deelnemers. Het was geen makkelijke beslissing om haar te laten gaan. Want wat nu?

Wat wel?

Wat er gebeurde vlak na de beslissing om het niet door te laten gaan verwonderde me. Er verschenen direct & schijnbaar uit het niets een aantal nieuwe intakes voor 1:1 trajecten in mijn agenda. Waar nu kennelijk ruimte voor was ontstaan. Net zoals ideeën voor samenwerkingen en live evenementen. 

Het verbaast me steeds opnieuw hoe direct energie werkt. Door los te laten wat niet stroomde ontstond ruimte voor wat wel. En als het kennelijk de bedoeling is dan gaan de dingen stomen. Voelt het leven moeitelozer. Een steuntje in mijn rug om nog meer te vertrouwen op een groter plan dan mijn kleine brein kan bedenken ;). 

En ik had het met de lijn 3: de experimentator in mijn Human Design uit te proberen, te ervaren wat werkt en wat niet. En daar dan mijn wijsheid uit te halen. Zoals één van mijn leraren op de opleiding steeds zei wanneer iets in mijn ogen mislukte: experiment geslaagd!

En jij?

Hoe is dat voor jou? Herken je deze tendens in je eigen leven & werk? Dat sommige dingen gewoonweg niet meer werken? Waar ze eerder wel goed werkten? En dat er ook nog niets nieuws kan ontstaan? Misschien heb je ook iets los te laten om ruimte te maken en vind je het nog lastig? 

De lente die deze week energetisch wordt ingeluid met Ostara en de lente equinox is het ideale seizoen om de resten van het afgelopen seizoen op te ruimen. Om plaats te maken voor het nieuwe. 

Uitdagende tijd

De (energetisch) turbulente tijd waarin we leven zal voorlopig nog wel voortduren. Met wisselende en soms ook pittige energie. In de wereld. En daarmee ook in ons. Misschien herken je het & overweldigd het je soms.

Dan kan het fijn zijn om samen te kijken naar wat er nodig is voor jou. Om je lichter & minder overweldigd te voelen. Ondanks de omstandigheden. Om de energie voor je te laten werken. Om ruimte te maken voor wat wel. Dat kan bijvoorbeeld met een éénmalige verhelder sessie of een kaart lezing

Loop je al wat langer tegen bepaalde zaken in je leven aan? Wil je het graag anders? Voel je een belemmering in wat je graag zou willen? De lente is een ideaal moment om op te ruimen wat je tegenhoudt en plaats te maken voor het nieuwe. 

Weet je niet waar te beginnen? Boek dan hier een gratis SoulCheck. Kijken we samen wat een eerste stap kan zijn voor jou. 

Het perfecte moment

Je bent hier niet voor niets. En het perfecte moment komt niet. Er zullen altijd verhalen en excuses zijn. Het is tijd. Meer dan ooit tevoren. Laten we het leven samen magisch & lichter maken. De wereld op onze eigen unieke wijze beetje bij beetje mooier maken. She sure needs it.