Leven & werken in het ritme van de seizoenen

Gepubliceerd op 14 februari 2024 om 16:37

Op zondag 4 februari startte de energetische lente. Tenminste volgens het model van Jaap Voigt. Gebaseerd op de eeuwenoude I Tjing uit zijn prachtige boek 'leven & werken in het ritme van de seizoenen'. Daarin geeft hij een leidraad om (opnieuw) in een natuurlijk ritme te leven. Als antidote voor het jachtige, altijd maar 'aan' hedendaagse westerse levensritme.

Dit natuurlijke ritme voelt voor mij veel passender dan onze huidige seizoensindeling. Meebewegen met de seizoenen voelt lichter & steunend. Daarom neem ik deze manier van leven ook mee in MAGIC2024 ter inspiratie. Kun je als deelnemer zelf ervaren hoe het voor je kan werken. 

Welke ritme je ook volgt, de lente energie hangt in de lucht. De krokussen & narcissen staan in bloei. Knoppen verschijnen aan de bomen. Vogels zingen al volop & bouwen hun nesten. Prille plannen worden geboren uit de intenties die we hebben gezet. Of we die nu bewust of onbewust hebben gezet. We hebben ze te voeden en koesteren om ze daadwerkelijk tot bloei te laten komen. 

Daarvoor is nu & de rest van het jaar liefdevolle aandacht & ruimte nodig. Waarin je prille of niet meer zo prille plannen tot bloei kunnen komen & niet vroegtijdig een stille dood sterven. Hoe zorg je er voor dat je die tijd & ruimte voor jezelf inbouwt? Want ja, het leven. 

Mijn ervaring is dat vaste momenten in een ritme & samen zorgen dat het er echt van komt. Sinds 2017 doe ik dit heel bewust. Intentional is daar zo'n mooi engels woord voor.

Het heeft me o.a. geholpen om de stap te zetten van een ogenschijnlijk 'succesvolle' maar soul crushing carrière naar lichter & soul fulfilling werk & leven

Daarom ben ik zo dankbaar & enthousiast om dat in MAGIC 2024 te kunnen vormgeven. Samen stappen zetten naar een lichter & bezielder leven. Wat dat ook inhoudt voor jou. Hier vind je alle informatie.

Je bent hier niet voor niets. Ook jij hebt iets unieks te delen met de wereld. Dat kan groots zijn maar hoeft niet. Soms zoeken we het daar wel in. Grootse carrières, impact, bedrijven & missies. Maar misschien zit het voor jou wel in het 'kleine', in je eigen gezin bijvoorbeeld. Door de meest liefdevolle partner of ouder te zijn bijvoorbeeld. 

Hoe dan ook. Laten we deze nieuwe jaarcyclus samen magisch maken. De wereld op onze eigen wijze beetje bij beetje mooier maken. She sure needs it. 

Dat begint dus bij het innemen van je eigen ruimte, het vullen van je eigen kopje & het opstoken van je eigen vuurtje. Om er nog maar eens een paar clichés in te gooien. 

Voordat we het weten zijn we weer opgeslokt door het leven & alle 'eisen' die de buitenwereld aan ons stelt. Uit ervaring weet ik dat het dan fijn (misschien zelfs noodzakelijk) is om in ieder geval een vast moment te hebben waarin je weer even stil kan staan bij wat jij nu eigenlijk nodig hebt. Twee uurtjes per maand je verlangens, wensen, doelen & zaadjes voeden en stappen zetten naar een lichter & bezielder leven. 

Wil je even checken of het ook voor jou is? Of lees je dit later? Plan dan hier je gratis SoulCheck in. Kijk ik met je mee & krijg je bovendien een persoonlijk advies waar je direct iets mee kunt. 

Fijne energetische lente gewenst!