Rust, reflectie & verstilling, hoe dan?

Gepubliceerd op 11 december 2023 om 18:06

Als er één woord is dat 2023 wat mij betreft kenmerkt is het transitie

We bevinden ons collectief in een overgangssituatie. Het oude werkt niet meer, het nieuwe nog niet volledig zichtbaar. We zien het in het groot & in het klein. In de wereld. In mijn eigen en misschien ook wel in jouw leven. Zo binnen, zo buiten was nog nooit zo voelbaar als nu. 

In mijn leven gaat dit gepaard met vlagen van onzekerheid. Echte verandering kan niet zonder. Alles wat zeker leek, is niet meer zo zeker. Al wil ik het overigens op geen enkele manier vergelijken met wat er op veel plekken op aarde gaande is. Het leed & de oorlogen raken ook mij diep. Zonder dat ik het nieuws op de voet volg huil & bid ik zonder religie voor alle onschuldige kinderen, moeders, vaders en iedereen die direct of indirect geraakt is. Tegelijkertijd houd ik me vast aan mijn geloof dat dit onderdeel is van een grote bewustzijnstransitie waarin we ons bevinden. Laat het in godsnaam ergens toe dienen. 

Mijn persoonlijke transitie dit jaar is met regelmaat verwarrend, lastig, moeilijk, pijnlijk & verdrietig. En met even grote regelmaat heerlijk, verruimend, spannend & hilarisch. Het is er beide. Soms in balans. Soms uit balans. 

En misschien was 2023 voor jou ook een transitie jaar of op een andere manier pittig & vol. En verlang je naar rust & verstilling. En vraag je je af, hoe dan? Met alles wat er speelt. 

Wat mij steeds weer helpt om te blijven staan of weer op te staan is om mezelf te ondersteunen. Te rusten wanneer & zoveel als ik kan. Dingen te doen waar ik energie van krijg. Mensen op te zoeken waarmee ik mezelf kan zijn. Die me een gevoel van een grote uitademing geven. Waarbij ik kan zakken in gewoon zijn. En geïnspireerd raak door hun eigen wijze van zijn. Alleen dan kan ik blijven opdagen wanneer nodig. Voor mezelf, mijn geliefden & klanten in deze turbulente tijd. Soms 100%, soms even minder. I am only Human.  

Het naderende winterseizoen nodigt uit om ons net als de natuur wat terug te trekken & te rusten. Om tijd te maken voor reflectie. Om ruimte te maken voor het nieuwe dat al ergens aan het ontstaan is. 

Van oudsher zijn de midwinter nachten die starten rond de zonnewende een magische en gewijde tijd. De kosmos, de hemel en de aarde zijn dan het dichts met elkaar verbonden. Ik hou er van!

De mystieke periode die er aan komt waarin de geestelijke wereld duidelijk voelbaar en waarneembaar is. Als je tenminste de ruimte neemt om stil te zijn & je open te stellen voor het magische. 

Want ja, het kan ook een drukke tijd zijn. Druk met de laatste zaken van het jaar afronden. Kerstborrels, menu's verzinnen, inkopen doen, etc. 

Een tijd van samenzijn met anderen. Wat fijn kan zijn maar ook diepgewortelde patronen & pijnstukken kan raken. 

En als je dan denkt, ik heb helemaal geen tijd om stil te zijn & te reflecteren (want only Human). Dan is het juist belangrijk om even de tijd voor jezelf te nemen. Zodat je er ook weer helemaal kunt zijn. Voor jezelf & voor je geliefden. Zodat je volop kunt genieten van deze donkere dagen vol licht, liefde & magie.  

De online 13 heilige nachten mini retraite bied je zo'n mogelijkheid om elke dag even een momentje voor jezelf in te plannen. 

Iedere dag ontvang je suggesties voor bezinning of een ritueel. In je digitale postbus. Je kunt er zo veel tijd aan besteden als je wilt en hebt. Gewoon lekker vanuit je eigen plek & in je eigen tijd. Als je wilt kun je verbinden met je medereizigers in de besloten groep. 

Op 21 december en op 6 januari verbinden we live om de cirkel te openen en te sluiten. Er komt een opname voor wanneer je er niet bij kunt zijn.

Doe je ook mee om van de donkere dagen een magische periode te maken? 

Hier kun je je tickets boeken. Ook leuk samen met je huisgenoten of vrienden te doen. 

Liever een 1:1 een reflectie moment inplannen? Boek dan hier een gratis SoulCheck. De komende weken heb ik ook nog extra ruimte in mijn agenda gepland voor 1:1 sessies. Omdat het extreem roerige tijden zijn. En we allemaal zo af en toe een baken kunnen gebruiken. Om het zelf weer te kunnen zijn.

Wil je de bakens in jouw leven (of jezelf als baken) bedanken met een uniek cadeau? Hier vind je fijne Selfcare Essentials, Selfcare Sessions & Human Design cadeaus. Fill your soul with joy, and it spreads to all those around you.

Ik hoop je ergens te ontmoeten. En ik hoop vooral dat je jezelf ondersteuning gunt. Je hoeft het niet alleen te doen. We are just walking each other home. Wees welkom.

Rug recht, hart open, ziel achter het stuur. Zorg goed voor jezelf & elkaar. Juist nu.