Snoeien & voeden om te bloeien

Gepubliceerd op 3 mei 2022 om 12:21

Het was even stil vanuit SoulCharge de afgelopen tijd.

Misschien hebben we elkaar ontmoet op de Feller Licht live dag in April. Wat was het heerlijk om weer live samen te komen! Een dag vol verbinding & wijsheid bij knus, een prachtige plek aan het water en in de natuur. Op verzoek van de enthousiaste deelnemers komt er zeker een vervolg. Dus als je er deze keer niet bij kon zijn, krijg je in de zomer een nieuwe kans. Om te verbinden met gelijkgestemden, inspiratie op te doen en wijsheid & healing te ontvangen. Wil je op de hoogte blijven van de laatste data? Meld je dan hier aan voor de gratis SoulCharge inspiratie.

Verder ging de afgelopen periode voor mij vooral over rusten, snoeien, zaaien en voeden. Zoals dat past in het ritme van de natuur. Waardoor er iets nieuws uit de vruchtbare grond piept. Nu nog te pril om in het volle licht te zetten. Dus nog even geduld voor het nieuwe dat zich ontvouwt om jou te ondersteunen naar bezieling in werk & leven.

Het ritme van de natuur

De levende natuur – waar wij deel van uitmaken – volgt vaste ritmes. De Druïden, de spirituele leiders van de Keltische volken die hier vroeger leefden, hadden heel veel inzicht in de natuur en kennis van natuurlijke processen. Zij zagen alles wat leefde als ‘bezield’. In alles wat leeft is een onzichtbare impuls aanwezig: in alle mensen – dus ook in jezelf -, in alle dieren, planten, kruiden, bomen, maar ook in Aarde, Zon en Maan.

Op de ritmes van de landbouw en van de zon- en maanstanden markeerden de Kelten hun acht jaarfeesten. Daarin eerden zij het onzichtbare door middel van vieringen en rituelen. De acht feesten in het jaar noemt men het Keltische Jaarwiel. Op het eerste oog lijkt het Keltische Jaarwiel vooral belangrijk voor de landbouw. Maar als je je er meer in verdiept, ontdek je hoe je eigen innerlijke processen in datzelfde ritme meedraaien.

Als je leeft met dit principe volg je een natuurlijk ritme. Ervaar je de natuur als ‘magisch’. En tegelijkertijd ook als simpel, zo logisch, zo harmonisch en zo diepgaand. Je beleeft het leven als een feest van ‘aanwezig zijn’ en ontwikkeling. Het voelt moeitelozer. Passend. 

Op 1 mei was het volgens het Keltische jaarwiel Beltane. Op verschillende plekken in Nederland worden op of rond 1 mei nog steeds meifeesten gevierd op basis van de oude tradities. Misschien ook wel bij jou in de buurt? Bij deze feesten gaat het zoals bij Beltane over vruchtbaarheid en wordt de samenvoeging van de Godin en de God (het vrouwelijke en het mannelijke) in een heilig huwelijk gevierd. Mooi ook in de huidige tijdsgeest. Waarin we worden uitgenodigd te verschuiven van dominante mannelijke waarden naar een nieuwe balans tussen vrouwelijke & mannelijke waarden. Als je het mij vraagt tenminste.

De magie van mei.

Ik hou er van. De natuur om ons heen is gevuld met bloesem en bloei. De lucht gevuld met de vele geuren van de natuur en de zon schijnt vaker en warmer. De dagen zijn langer en iedereen heeft de winter afgeschud en is in de stemming voor feestelijkheden. Een energie van vruchtbaarheid, creativiteit, passie en levenskracht in onszelf en in de natuur.

Astrologisch gezien is mei ook een interessante maand dit jaar. Waarbij het belangrijkste advies luidt om vooral de eerste helft (tot de Mercury retrograde op 10 mei) naar binnen te keren voor een innerlijke schoonmaak. En pas na de retrograde nieuwe plannen te initiëren en naar buiten te brengen om tot volle wasdom te kunnen komen. In lijn met mijn natuurlijke flow dus ;)

Wil jij ook meeliften op de magische energie van mei?

Ben je bereid om naar binnen te keren voor een innerlijke schoonmaak? Om ruimte te creëren voor het nieuwe? Om weer volop creativiteit, passie en levenskracht te ervaren? Dan is mijn gratis (online) workshop via het Feller Licht netwerk op donderdag 12 mei van 19:30 - 21:00 uur wellicht iets voor jou. Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden.

Liever 1:1 aan de slag? Voel je aan alles dat het tijd is voor diepgaande & blijvende verandering? In mei heb ik weer ruimte voor nieuwe trajecten. Live in het heerlijke Stories op de Sarphatistraat in Amsterdam of online via Zoom. Boek nu hier je gratis kennismaking om te onderzoeken hoe een SoulCharge traject jou kan helpen om weer volop creativiteit, passie en levenskracht te ervaren.