De kracht van energiewerk

Gepubliceerd op 1 november 2023 om 13:31

De afgelopen jaren heb ik me verder verdiept in energetisch werk. Met de 2-jarige beroepsopleiding intuïtieve ontwikkeling & healing heb ik mijn fundament versterkt & nieuwe tools eigen gemaakt. Essentieel om een veilige & sacred ruimte te creëren waarin verandering & heling kan plaatsvinden. Een verdieping op Reiki, de Japanse methode die ik inmiddels ruim 17 jaar beoefen. Een waardevolle aanvulling op coaching & counseling trajecten. Aards & spiritueel. Voelen & denken. Zijn & doen.

Tijdens de opleiding werkten we regelmatig met gasten om het geleerde in de praktijk te brengen. Eén van mijn laatste gasten - een wetenschappelijk geschoolde scepticus - stelde nieuwsgierige vragen. Wat is healing eigenlijk? Hoe werkt het? En waarom zou ik het willen? 

In dit artikel daarom een kijkje in de wereld van healing, een vorm van energetisch werk. Een natuurlijke en holistische benadering om lichaam en geest in balans te brengen. Lees hieronder verder en ontdek hoe healing je kan helpen om jezelf weer in evenwicht te brengen en te houden in deze intense & onzekere tijd. 

Wat is Healing?

Healing is een eeuwenoude praktijk waarbij helende energie wordt gebruikt om fysieke, emotionele en spirituele balans te herstellen. En zoals me de laatste tijd steeds duidelijker wordt getoond, balans is een bewegend iets. In plaats van de statische toestand van een perfect gelijke weegschaal die we ons wellicht voorstellen.

Er zijn veel verschillende healing methodes vanuit verschillende tradities. Allemaal hebben ze gemeen dat ze energie gebruiken om blokkades op te heffen en het zelf-genezend vermogen van lichaam & geest stimuleren. Door middel van aanraking, intentie & helende energie kan healing ondersteunen bij het verlichten van pijn, het verminderen van stress en het bevorderen van je algemeen welzijn.

Hoe werkt het?

Healing werkt op basis van het concept dat alles in het universum uit energie bestaat. En dat er een continue stroom of uitwisseling van die energie plaatsvindt. In ons en tussen ons & onze omgeving. Blokkades in de energiestroom veroorzaken disbalans, ongemak & ziekte. Een healer gebruikt zijn of haar vaardigheden om de energetische disbalans op te sporen en aandacht te geven. 

Tijdens een healing sessie kan de healer verschillende technieken toepassen, zoals handoplegging, visualisatie, ademhalingsoefeningen, beweging & klank. Ze ondersteunen om de energiestroom in het lichaam te herstellen, negatieve energie los te laten & helende energie toe te voegen. Healing kan ook op afstand worden uitgevoerd, waarbij de healer energie naar de persoon die om healing vraagt stuurt zonder fysiek contact. 

Wat zijn de voordelen?

Healing biedt een breed scala aan voordelen, voor zowel lichaam als geest. Hier enkele mogelijke voordelen:

  1. Stressvermindering: Healing kan helpen om stress te verminderen en ontspanning te bevorderen. Het kan rust brengen in je geest en je helpen om beter om te gaan met dagelijkse uitdagingen.
  2. Pijnverlichting: Door blokkades in de energiestroom op te heffen, kan healing ondersteunen bij het verminderen van pijn, zoals hoofdpijn, rugpijn en spierpijn. Het kan een positief effect hebben op zowel acute als chronische pijnaandoeningen.
  3. Emotionele balans: Healing richt zich niet alleen op het fysieke, maar ook op het emotionele welzijn. Het kan ondersteunen bij het loslaten van negatieve emoties, trauma's en angsten. Healing helpt je om je innerlijke kracht terug te vinden en je zelfvertrouwen te versterken.
  4. Algemeen welzijn: Als je jezelf weer in balans brengt door middel van healing, zal je algehele welzijn verbeteren. Je voelt je energieker, vitaler en meer in harmonie met jezelf en de wereld om je heen.

Conclusie

Healing is een krachtige en natuurlijke benadering om heling en evenwicht te bevorderen. Door gebruik te maken van universele helende energie, kunnen fysieke, emotionele en spirituele blokkades worden verlicht of opgeheven. Een holistische aanpak om stress te verminderen, pijn te verlichten en algemeen welzijn te bevorderen. 

Wanneer je op zoek bent naar een natuurlijke manier om jezelf in balans te brengen en te houden in deze intense, verdrietige en onzekere tijd, gun jezelf dan een healing sessie.. Ook - of vooral - als je nog sceptische bent, nodig ik je van harte uit het eens te ervaren. Hier vind je de verschillende mogelijkheden.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe lang duurt een healing sessie?

De duur van een healing sessie kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type healing dat wordt toegepast en je behoeften. Over het algemeen duren sessies tussen 30 minuten (afstand healing) en 90 minuten (een healing sessie in de praktijk). 

2. Is healing geschikt voor iedereen?

Ja, healing is geschikt voor mensen van alle leeftijden en kan ondersteunen bij verschillende problemen. Daarbij is het belangrijk om op te merken dat healing geen vervanging is voor medische zorg. Overleg bij ernstige klachten altijd met je behandelend arts. 

3. Moet ik in bepaalde religieuze of spirituele overtuigingen geloven om baat te hebben bij healing?

Nee, healing staat los van specifieke religieuze of spirituele overtuigingen en kan door iedereen worden ervaren, ongeacht spirituele of religieuze achtergrond. 

4. Moet je bepaalde gaves hebben om te kunnen healen?

Nee, iedereen kan leren healen. In de basis zijn wij allemaal geboren healers. Denk maar aan je automatische reactie wanneer je je stoot. Dan leg je je hand vrijwel direct op de zere plek. We zijn alleen vergeten hoe we het breder kunnen toepassen. Als je dat weer wilt ontdekken en zelf wilt leren healen is het belangrijk om tools te leren & je vaardigheden verder te ontwikkelen. En vooral om je eigen energetisch fundament te verstevigen. Om zo ruimte te kunnen geven aan het helingsproces. Zoek je een professionele beroepsopleiding kijk dan eens bij mensenintuitie.nl. Of bij nederlofcentrum.nl waar je ook een kortere cursus Reiki kunt volgen voor eigen gebruik. 

 

Disclaimer: Dit artikel is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en vervangt geen professioneel medisch advies. Raadpleeg altijd je behandelend arts voordat je nieuwe behandelingen start.