Zomerenergie

Gepubliceerd op 4 juli 2023 om 14:40
Medicijn wiel Sjamanen

Nu de zomer is gestart kunnen we gaan genieten van de warmte. Al lijkt die nu even uit te blijven... de lange avonden en de overvloed in de natuur zijn er wel. En misschien ook wel een fijne vakantie in het verschiet...

Zelf ga ik een maand op reis met mijn gezin. Op bezoek bij de vader van mijn partner die in Mexico woont. Een ontmoeting tussen inmiddels grote & volwassen kleinkinderen en opa na vele jaren. Dankbaar dat we deze reis kunnen maken samen. Mooie nieuwe ervaringen opdoen & waardevolle herinneringen maken. 

Nu eerst nog even genieten van het Hollandse zomerseizoen. En alles wat het te bieden heeft. Een verdiepende manier om naar de seizoenen te kijken is met behulp van het medicijn of jaarwiel. Als je mij al wat langer volgt of wel eens wat bij of met me hebt gedaan, dan weet je dat die altijd wel ergens opduikt.

Zo lang ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door de seizoenen & de kracht van de natuur. Een aantal jaar geleden begon ik mijn verdiepende reis in het sjamanisme. Daarvoor ging ik onder andere in de leer bij Alberto Villoldo & Roel Crabbé. En het pad ontvouwt zich steeds verder. Intens geraakt ben ik door deze oude wijsheid. Eén van haar uitgangspunten is dat alles in onze wereld bezield is. Jij, ik, de bomen, planten, dieren & de stenen. Daarin ervaar ik een diep gevoel van herkenning. Mijn bedrijf heet niet voor niets SoulCharge. Vele draadjes komen er in samen. Zonder dat ik dat al helemaal had uitgedacht toen ik starte. Het ontstaat.

Volgens het sjamanistische jaarwiel is de zomer een krachtig moment van groei en bloei. Een tijd waarin de energie van de zon ons aanzet en ondersteunt om veranderingen in ons leven aan te brengen. 

In dit artikel ga ik dieper in op de zomerenergie vanuit een sjamanistische perspectief. Je ontdekt hoe je de energie kunt benutten. Om de grote of kleine veranderingen die je zo graag wilt of ergens wel voelt dat ze nodig zijn nu ook echt te gaan doorvoeren. 

Verbinding met de natuur

Om de zomerenergie volledig te omarmen, is het essentieel om verbinding met de natuur op te zoeken. Ga lekker naar buiten en voel de warmte van de zon op je huid, de wind in je haren of luister naar het fluiten van de vogels. Sta eens stil & kijk aandachtig naar de kleurrijke bloemen en bomen. Door bewust tijd door te brengen in de natuur, stem je af op de bruisende creërende energie van de zomer & opent zich een wereld van mogelijkheden.

Het oogsten van intenties

Net zoals we zomervruchten oogsten, kun je ook je persoonlijke intenties & doelen 'oogsten'. Heb je aan het begin van het jaar, deze maand of bij nieuwe maan intenties gezet of doelen geformuleerd? Reflecteer dan nu eens op je doelen & intenties. Welke vruchten heb je geplukt en welke zijn nog in volle groei? Stel jezelf de vraag: Welke (kleine) stappen kan ik nu nemen richting mijn doelen of om mijn intenties kracht bij te zetten? De zomerenergie moedigt je optimaal aan om stappen te zetten en ondersteunt je om je dromen na te jagen.

Geen doelen of intenties gezet? Of nieuwe zetten? Dan kun je de energie gebruiken om groots te dromen. Keer naar binnen. Wat is jouw droom? En wat is een eerste kleine stap die je kunt zetten richting je dromen? Kun je wel wat support gebruiken met naar binnen keren, dan kun je bijv deze geleide meditatie gebruiken. Of maak een zomer SoulBoard met de DIY kit waarin je stap voor stap wordt meegenomen in het proces met een Soul Journey & begeleidende muziek.

Rituelen en ceremonies

In sjamanistische tradities worden rituelen en ceremonies vaak gebruikt om intenties kracht bij te zetten en veranderingen te ondersteunen of in gang te zetten. Creëer je eigen zomerse rituelen om de energie van transformatie te versterken. Dit kan variëren van het maken van een altaar met zomerse symbolen & kleuren, tot het uitvoeren van een vuurceremonie waarin je oude patronen en belemmeringen symbolisch verbrandt. Kies je eigen ritueel. Het belangrijkste is om bewust ruimte te maken voor een bij jou passende ceremonie. Om je te helpen in harmonie te komen met jouw ziel, jouw innerlijke kracht. Je kunt ook de gratis mini soul journey gebruiken om te kijken wat jouw ziel nu nodig heeft.

Vitaliteit

De zomer is een uitstekende tijd om je vitaliteit te versterken. Maak gebruik van de langere dagen om te genieten van buitenactiviteiten. Kies lichaamsbeweging waar je blij van wordt, zoals zwemmen, wandelen of dansen in de zon. Voed jezelf met gezonde voeding die nu in overvloed beschikbaar, zoals vers fruit en groenten. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Dan is de Online Cursus Gezond in 4 Weken van Oersterk misschien iets voor jou. Daarin ontdek je hoe écht gezonde voeding een verschil van dag en nacht kan maken in hoe jij je voelt, hoe je functioneert en hoe je leeft. Een aanrader. Net als de oersterk podcasts trouwens.

Neem daarnaast de tijd om te mediteren of te reflecteren (juist als je vindt dat je er geen tijd voor hebt...), zodat je geestelijke balans (her)vindt en (weer) nieuwe mogelijkheden ziet.

Luisteren naar je intuïtie

In de zomer nodigt de energie ons uit om te luisteren naar onze intuïtie en ons innerlijk kompas te volgen. Neem regelmatig de tijd om de stilte op te zoeken en te luisteren naar de wijsheid van je hart. De zetel van je ziel. Je intuïtie (de taal van je ziel) kan je leiden naar de juiste keuzes en beslissingen die je in lijn brengen met je ware zelf en je diepere levensdoelen. Vertrouw op je innerlijke leiding en wees open voor de synchroniciteit en mogelijkheden die zich voordoen. En wil je handvatten hoe jij als uniek persoon dit het beste kunt doen? Een Human Design mini kompas is een mooie eerste stap om je eigen blauwdruk te onderzoeken en optimaal te gebruiken.

De zomerenergie biedt een waardevol moment van transformatie en groei. Door bewust verbinding te maken met de natuur, je intenties, rituelen, je vitaliteit & te luisteren naar je intuïtie, kun je echt positieve veranderingen aanbrengen in je leven.

Hoe ga jij de zomer energie inzetten, {$name}? Voor meer bezieling, energie, balans en flow in jezelf en je leven? Als je dat wilt & nodig hebt natuurlijk.

Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Plan dan een gratis SoulCheck. Kijken we samen wat er voor jou nodig is. En of een SoulCharge traject of sessie passend is. Je neemt er in ieder geval 1 persoonlijke tip uit mee. Dus wat houdt je tegen? Met de zomerenergie als ondersteuning, zijn de mogelijkheden eindeloos.