Afstand creëert helderheid

Gepubliceerd op 11 september 2023 om 21:24

De zomervakantie is voorbij. Ook hier is het ritme van school & werk weer begonnen. En dat is best even wennen. Wekkers, afspraken, schooltassen, lunchtrommels & informatie avonden… Voordat je het weet weer in het dagelijks leven gezogen. Alle mooie inzichten & aha momenten van de vakantie naar de achtergrond verdwenen. 

Deze zomer maakten we met ons gezin een langgekoesterde reis naar mijn schoonvader in Mexico. En dat had wat voeten in aarde. Twee dagen voor ons vertrek kreeg onze oudste een ongeluk waardoor hij niet kon reizen. Naast de zorgen voor zijn gezondheid moesten we een besluit nemen. 

Wat nu?

We besloten met zijn 4-en af te reizen. Nadat onze 'godsend' vrienden/buren onze oudste opnamen als hun eigen zoon. Het was geen gemakkelijk besluit voor mijn moederhart. Maar we voelden ons gedragen door alle lieve hulp die we kregen aangeboden. In tijden van crisis voel je de altijd aanwezige liefde extra. 

Na een week kon de oudste ons verrassend snel nareizen. Het ongeluk maakte een diepe indruk op ons allemaal.

De oudste groeide enorm. Door deze heftige ervaring die gelukkig goed afliep & zijn eerste solo reis over de oceaan. We leerden allemaal omgaan met onzekerheid, onze eigen wijsheid nog dieper te volgen & hoe belangrijk het is om stress lichamelijk te ontladen. Zodat je het niet op anderen afreageert of lichamelijke klachten ontwikkelt. 

Tijdens de reis hadden we mooie gesprekken over je roots, gezinsdynamiek, opgroeien, het gevoel te veel aan je ouders vast te zitten & je eigen pad kiezen. Onbetaalbaar. 

Helderheid

Ook voor mijn zakelijke focus gold 'afstand creëert helderheid'. Door uit de dagelijkse gang van zaken te zijn, voelde ik weer heel helder mijn 'missie' met SoulCharge. Bezieling terugbrengen in leven en werken tijdens overgangsfases.

Dat kan letterlijk de overgang of meno-transformatie zijn. Van moeder naar wijze vrouw. Als je je daarin herkent, kijk dan zeker naar mijn gratis masterclass 'Krachtig door de overgang' voor concrete handvatten.

Maar het kan ook een andere overgang zijn. Van studie naar werk. Van onbevredigende naar zingevende baan. Van jonge vrouw naar moeder. Van relatie naar alleen. Van burn-out naar beter. Het leven kent vele overgangen. 

Tijdens zo'n overgang of transitie fase komt er nogal wat op je af. Soms voelt het alsof je vast loopt. Weet je even niet meer hoe nu verder. Dan werkt afstand nemen en reflecteren enorm verhelderend. 

Easier said than done

En omdat het makkelijker gezegd is dan gedaan, is het fijn wanneer een professional een stuk met je meeloopt. Iemand die weet hoe het is om soms even vast te lopen. Een professional met levenservaring, kennis & kunde om je weer in beweging te brengen. Die je prikkelende vragen stelt & dieper laat voelen waar het voor jou werkelijk over gaat.

Waarmee je weer helder krijgt wat jou bezield. Je je 'spark'  terug kunt brengen in je leven of loopbaan. Zodat je weer ontspanning, voldoening, vrijheid & plezier ervaart. 

Daar precies ligt mijn expertise, ervaring & mijn bezieling. Die positieve verandering te zien in mijn klanten. Daar kom ik 's ochtends mijn bed voor uit.

Nieuwsgierig hoe? Laten we dan samen kijken of er een klik is. Hoe een SoulCharge coaching traject jou kan ondersteunen & wat het je kan brengen. Dit najaar heb ik weer plek voor een aantal trajecten in mijn praktijk in Amsterdam-Ijburg, op locatie of online. Boek hier je gratis SoulCheck. 

En wat je ook kiest, laat je in ieder geval niet helemaal door je dagelijkse beslommeringen opzuigen. Neem een moment om al je inzichten & aha momenten van de vakantie vast te leggen. Koppel er een (kleine) direct uitvoerbare actie aan vast, zoals elke week een uur in je agenda blokken om iets nieuws te leren. Knappen jij & je ziel enorm van op.