Leven volgens je blauwdruk

Gepubliceerd op 12 juni 2023 om 14:32

Even kwam er geen blog online…

De afgelopen periode nam ik tijd voor een reset. Een grote voorjaarsschoonmaak. Om weer te voelen wat kloppend is in dit moment. Wat er werkelijk toe doet. Wat mij bezield. Practice what I preach.

Mijn 1:1 trajecten liepen  gewoon door. Al het andere stond even op pauze.

Vanuit Human Design bezien ben ik een Manifesting Generator type. De strategie die hierbij hoort is wait to respond. Wachten tot er dingen op mijn pad komen. Best lastig kan ik je vertellen. 

Human wat?

Voor wie nu denkt Human wat? Human Design is een relatief nieuw, rijk & gelaagd systeem. Het combineert de belangrijkste eeuwenoude inzichten uit de Westerse & Oosterse wereld. Een model waarin de wetenschap & mystiek samen komen. Een holistische kijk op de ‘werking van de mens’. 

Waarvoor ben je hier? Waarom doe je wat je doet? En hoe kun je steeds meer leven volgens jouw unieke blauwdruk als mens. Leven in lijn met je blauwdruk geeft je namelijk meer rust, balans, plezier & flow in je leven.

Ben je nieuw in Human Design & zou je ook wel zo’n ‘handleiding’ voor jezelf willen? Check dan je mogelijkheden hier. En hou je mail in de gaten. Woensdag ben ik jarig en trakteer ik…

Afijn, je strategie in Human Design laat je dus zien hoe je het beste door het leven kan navigeren. Voor mij als Manifesting Generator is dit: wait to respond; wachten tot er dingen op mijn pad komen, waarop ik vervolgens kan reageren. Het reageren doe ik dan door te luisteren naar mijn onderbuikgevoel. Voel ik een Hell Yes, of Hell No. 

Hell Yes of Hell No

En de afgelopen periode was er ruis op de lijn gekomen in mijn eigen ontwikkeling. Mijn hoofd & mijn buik waren in conflict geraakt. Ik voelde even niet meer zo goed mijn Hell Yes of Hell No. En deed te veel dingen tegen mijn onderbuikgevoel in. Wat resulteerde in weinig energie. Iets waar ik meestal meer dan genoeg van heb & alleen ken van mijn burn-out zo’n 20 jaar geleden.

Overigens lijkt moe ook een collectief thema, getuige de vele mensen om me heen die ook zo moe zijn. Er gebeurde de afgelopen tijd enorm veel in de collectieve energie. Misschien herken je het ook?

Mijn natuurlijke strategie - wachten tot er dingen op mijn pad komen - gaat bovendien in tegen de maatschappelijke norm van ‘just do it’ en ‘als je iets wilt dan moet je er achteraangaan’. Mijn hoofd voldoet graag aan dit plaatje, want dat is veilig, minder kans op afwijzing. Maar het is energetisch niet juist voor mij. Ik ben niet gemaakt om te initiëren, maar om te reageren. 

Het is steeds weer een nieuwe les in overgave & vertrouwen. Dat er altijd, ieder moment, wel iets op mijn pad waarop ik kan reageren. Voelen. Is dit iets waar ik energie van krijg? Word ik er enthousiast van? Dan kan ik mijn manifesterende energie inzetten om er mee aan de slag te gaan en dan vaak snel iets neer te zetten. 

Dat betekent overigens niet dat ik op mijn plek blijf zitten om te wachten tot het komt. Voor mij betekent het even uit het zelfopgelegde stramien stappen. Andere dingen doen, nieuwe plekken bezoeken, de natuur ingaan, met mensen afspreken. 

Dan raak ik als vanzelf weer geïnspireerd door iets. Een topic dat ‘toevallig’ voorbij komt op verschillende manieren. Dan duik ik daar volledig in. Als een onderzoeker,  wil ik er alles van weten. Precies kloppend met de 1 in mijn profiel volgens mijn Human Design blauwdruk weet ik nu.

Deep Dive in de overgang

Zo dook ik de afgelopen tijd o.a. dieper in de overgang. Voerde ik gesprekken met vrouwen die voor of in de overgang zitten. En gingen ‘opeens’ opvallend veel dagelijkse gesprekken over dit topic. 

Geschokt ben ik door het feit dat veel vrouwen zo weinig weten wat er precies gebeurd in de overgang. In ons lijf, ons hoofd & onze beleving van het leven & werk. Opvliegers weet iedereen wel, maar van alle andere veranderingen lijkt nog maar weinig besef. Bij vrouwen zelf, op de werkvloer en bij (arbo) artsen. Wat meer dan eens resulteert in ‘diagnoses’ als burn-out & depressie. Met als gevolg soms jarenlang onterecht gebruik van o.a. anti-depressiva getuige meerdere persoonlijke verhalen. 

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor deze levensfase. Er ontstaan initiatieven van bekende nederlanders met een groot bereik. Wat helpt bij herkenning, erkenning & de verandering van beeldvorming over de overgang. En dat is hoog tijd. Het overgrote deel van de vrouwen in Nederland bevindt zich namelijk in de leeftijdscategorie 40-60 waarin de menopauze typisch valt. 

Gewoon toeval?

Dat zoveel vrouwen zich in deze fase van moeder (met of zonder kinderen) naar wijze vrouw bevinden vind ik opvallend. Juist nu. Terwijl er zoveel onrust in de wereld is. En als je me kent dan weet je dat ik niet zo geloof in gewoon toeval. Zou het zo kunnen zijn dat wijze vrouwen heel hard nodig zijn? Juist nu?  In dit tijdperk van verandering. Of verandering van tijdperk. Ik geloof van wel.

Daarom vind ik het belangrijk om ons te richten op de kracht van de overgang. In plaats van de klachten van de overgang. Zonder de klachten te negeren. Die zijn er zeker. 80% van de vrouwen in de overgang heeft er last van. Dat is veel. Focus op hoe je jezelf daarbij kunt ondersteunen is dus belangrijk. En ik voeg daar graag focus op hoe je deze tijd kunt gebruiken voor ontwikkeling, groei & zingeving aan toe. Zodat je stevig staat als wijze vrouw voor de volgende fase in je leven. En de wereld. 

Support

De vrouwen waarmee ik sprak gaven stuk voor stuk aan behoefte te hebben aan een vorm van support. Daaruit kwam een mix van:

  • Kennis over deze fase
  • Een andere kijk op deze transitie
  • Zingeving in de overgang
  • Uitwisseling van ervaringen
  • Handvatten om jezelf mentaal & emotioneel te ondersteunen 
  • Natuurlijke alternatieven
  • Een persoonlijke plan

 

Zit jij in deze fase & spreekt deze visie je aan? Op dinsdagavond 20 juni om 19:30 uur geef ik een gratis online masterclass ‘krachtig door de overgang’. Daarin komen al deze topics aan bod. Na het volgen van deze masterclass ervaar je de kracht & de zin van jouw overgang. Zie ik je daar? Je kunt je hier aanmelden. Kun je echt niet op het tijdstip? Geef je dan toch op, dan ontvang je een opname.

One day retreat 'krachtig door de overgang'

In september organiseer ik weer een one day retreat met als thema  ‘krachtig door de overgang’. Een dag vol bezieling, diepgang op het topic & sisterhood. Met cacao, ceremonie, visualisaties & oefeningen. Op een fijne plek, inclusief SoulFood. Je vertrekt opgeladen & met een persoonlijk plan & toolbox voor jouw overgang. Details volgen. Als eerste op de hoogte & gebruik maken van de vroegboekkorting? Stuur me een berichtje. 

Liever 1:1 aan de slag op dit thema of een ander thema? Boek hier een gratis SoulCheck. Dan kijk ik met je mee wat er nu voor jou nodig is en of een SoulCharge sessie of traject passend is. 

Je kunt via hier nog meedoen aan mijn onderzoek. Hoe meer gezichtspunten hoe beter. En je krijgt ook nog een Wise Woman essentiële olie roller. Om je te ondersteunen met speciaal voor de overgang geselecteerde natuurlijke krachtpatsers.

 

Geniet van de energie van de zon!