Wake up call

Gepubliceerd op 3 mei 2021 om 22:53

"Nathalie, jij weet toch ook dat je hier niet op je plek zit? Dat als je zelf niet beslist om je hart te volgen, dat het leven voor je beslist… Is dat wat je wilt?”

Bam. Die raakte.

Cadeau tijdens een lunchgesprek met een collega.

Ik voel nog de steek in mijn hart.

Boos & gefrustreerd was ik.

Hoe had ik het zo ver laten komen? Waarom zat ik hier nog steeds te klagen? Terwijl ik al een tijd geen bezieling meer voelde bij wat ik deed?

Ik stevende regelrecht af op een tweede burn-out. Focuste me vooral op alles buiten mij. Nam geen verantwoordelijkheid over mijn eigen leven. Onderdeel van het plan van een ander.

Gefrustreerd van binnen, mooi weer spelen aan de buitenkant. Ik had het toch prima zo? Een prima baan, een goed inkomen, een lekker huis, een fijn gezin. Het perfecte plaatje. Alleen dat stemmetje…

"Ooit doe ik er wel iets mee.. Nu nog niet, want… [vul maar in: het is niet de juiste tijd, eerst de kinderen wat ouder, er is geen droog brood mee te verdienen, wie zit er nu op mij te wachten... etc.]"

En weer terug naar de orde van de dag. Afleiding. Verdoving. Netflix. Nieuwe schoenen.

Dit patroon heb ik lang volgehouden. Buffelend van weekend naar weekend, van vakantie naar vakantie. Het plezier zat vooral in het resultaat. Maar ook dat werd steeds minder.

Mijn wake up call kwam tijdens dat lunch gesprek. Toen ik me zo ongelukkig voelde dat er echt iets moest veranderen. Niet langer meer kon doen alsof. Stap voor stap nam ik de regie terug over mijn leven. 

Na 18 jaar nam ik afscheid van mijn werkgever. Ben ik gaan doen wat bij me past, waar mijn hart & ziel blij van worden. 

Waarom deel ik dit persoonlijke verhaal? Wat heb jij aan deze zelfonthulling?

Misschien herken je er wel wat in. Voel je ook dat er iets wring, iets mist, iets schuurt. Dat binnen en buiten niet meer kloppen.

Elke verandering begint met het erkennen dat je nu niet bent waar je wilt zijn,  je nu niet voelt hoe je je wilt voelen.

Exact 2 jaar na mijn laatste dag bij mijn werkgever heb ik www.soulcharge.nl gelanceerd. Niet met opzet, maar wel een mooie synchroniciteit. Daar hou ik van.

Met SoulCharge zet ik al mijn ervaring, kennis en kunde in bij het begeleiden van persoonlijke ontwikkeling & verandering.

Voor iedereen die met hart & ziel wil leven, werken en ondernemen. 

Voel jij het ook? Dat het tijd is voor verandering? Wil je weer bezieling in je leven en werk ervaren? Ontdekken hoe je je gelukkiger, vrijer en energieker kunt voelen? Ook - en misschien wel juist - in deze tijd.

Mag ik dan jouw wake up call zijn?