De kracht van ritme & de kracht van samen

Wij mensen hebben de neiging om uit de weg te gaan wat we ingewikkeld, lastig of pijnlijk vinden en vast te houden aan dat wat we prettig vinden. En als er pijn, ongemak of lastige emoties zijn dan dan sluiten we ze liever uit, leiden onszelf af of verdoven onszelf om ze niet te hoeven voelen. En vaak veroordelen onszelf ook nog eens wanneer we ons niet goed voelen. Het kost ons bakken met energie. En selectief uitsluiten werk niet. Dus sluiten we ons ook af voor de fijne emoties.

Bij mens zijn horen nu eenmaal alle ervaringen en emoties. Of het nou moeilijk is, of makkelijk. En of we er blij of verdrietig van worden. De paradox is dat als we de prettige dingen nastreven of rust bijvoorbeeld, dat we pas echt rustig kunnen zijn als we kunnen zijn met de onrust in onszelf.

Dat is precies wat je in de Compassie Cirkel onderzoekt. Hoe kun je zijn met alles wat er is? Compassie voelen voor jezelf. Met het licht & het donker in je. Het pijnlijke, angstige en onrustige liefdevolle aandacht geven waarmee het kan transformeren. En de energie weer kan stromen.

Wekelijks op dinsdagavond om 20:00 uur via zoom. De kracht van ritme. Ondersteund door de kracht van samen een uur lang oefenen met (zelf) compassie. Ik begeleid je live met een oefening of meditatie. Er is ruimte voor vragen en delen als je wilt. 

Een lichter hart

Iedere keer dat je bereid bent te vertragen en te (h)erkennen… dit is angst … dit is pijn … dit is een oordeel … , ben je klaar om oude gewoonten en beperkende overtuigingen die je hart verzwaren te transformeren.

Zo zul je geleidelijk aan, voorbij alle tekort en niet goed genoeg verhalen die je jezelf ooit verteld hebt, een natuurlijk liefdevol gewaarzijn ervaren. Als de waarheid van wie je echt bent. Pure liefde.

Doe je mee?

Je betaald per maand en beslist steeds voor de laatste bijeenkomst van de maand of je verder wilt. We komen wekelijks een uur samen via Zoom. En als je er een keer niet bij kunt zijn dan ontvang je de opname van de oefening.

Data 2023:

Dinsdag's 20:00-21:00 - start 10 januari 

Vroegboek korting

SoulCharge Wise Woman webinar reeks (3x)

€ 87,00 € 57,00
Vroegboek korting

SoulCharge Wise Woman webinar reeks (3x)

€ 87,00 € 57,00

3 donderdagen in november (2, 16 & 23) van 19:30-21:00 via Zoom. Na betaling ontvang je alle informatie inclusief de zoomlink (check je spam). Je ontvangt een opname van de masterclass voor als je er een keer niet bij kunt zijn.

De herberg

Dit mens-zijn is een soort herberg
Elke ochtend weer nieuw bezoek.

Een vreugde, een depressie, een benauwdheid,
een flits van inzicht komt
als een onverwachte gast.

Verwelkom ze; ontvang ze allemaal gastvrij
zelfs als er een menigte verdriet binnenstormt
die met geweld je hele huisraad kort en klein slaat.

Behandel dan toch elke gast met eerbied.
Misschien komt hij de boel ontruimen
om plaats te maken voor extase…….

De donkere gedachte, schaamte, het venijn,
ontmoet ze bij de voordeur met een brede grijns
en vraag ze om erbij te komen zitten.

Wees blij met iedereen die langskomt
de hemel heeft ze stuk voor stuk gestuurd.

Rumi