Bekijk nu gratis de masterclass Krachtig door de overgang

De overgang. Lastig of krachtig?

De overgang. Een volledig natuurlijk proces. En toch is het niet echt een onderwerp van gesprek. Een beetje een taboe onderwerp. Niet zo sexy. Gelukkig wordt er wel steeds vaker over gesproken & geschreven. Al is de focus dan vaak vooral op klachten &  het verlies van jeugdigheid. Zo'n gemiste kans!

In de Chinese cultuur noemt men deze fase  in een vrouwenleven De Tweede Lente. Mooi toch?! 

"We are not our age. We are our energy"

 

Het feit is ook dat 80% van de vrouwen in Nederland in meer of mindere mate klachten ervaart tijdens de overgang. Lichamelijke klachten, zoals: migraine, schouder- en gewrichtsproblemen en vermoeidheidsklachten zijn daar bekende voorbeelden van. Ook mentale klachten, zoals: angstklachten, concentratievermindering, vergeetachtigheid en stemmingswisselingen komen veel voor. En het is goed dat daar aandacht & support voor is. Want er wordt nog veel ‘weggewuifd' 

 

Minder aandacht is er voor de kracht van deze levensfase. En dat is zo jammer. De overgang is een belangrijke transitie fase die je qua heftigheid kunt vergelijken met de puberteit maar dan in omgekeerde volgorde. De overgang van Mother (met of zonder kinderen) naar Crone, de wijze vrouw. Waarin je gevraagd wordt goed voor jezelf te zorgen. De balans op te maken na jaren van zorgen voor anderen of bijvoorbeeld een carrière.

 

Tijd om nieuwe dingen te doen. Waar jij energie van krijgt en die er toe doen. Zingeving is extra belangrijk in deze fase.

Wat als we de focus verleggen?

Van klacht naar kracht? 

Van lastig naar krachtig?

 

Het is mijn missie om vrouwen deze krachtige & pittige fase te laten gebruiken voor groei & het in de wereld zetten van hun unieke missie. Klein of groots. Ik geloof dat niets voor niets is. En dat het dus niet voor niets is dat het merendeel van de (Nederlandse) vrouwen zich in de leeftijd categorie 40-60 bevinden. Juist nu. In dit tijdperk van verandering, of verandering van tijdperk. Het is tijd om al onze vergaarde wijsheid in te zetten. Tijd voor zachte kracht. Tijd voor een balans tussen mannelijke & vrouwelijke waarden. Tijd om de unieke boodschap van verbinding de wereld in te brengen. Met behulp van de stuwende kracht van de overgang. 

Google op overgang of menopauze en je vind vooral rijtjes met klachten. Om moedeloos van te worden... Want het is echt niet alleen maar kommer en kwel. De overgang kan juist ook een krachtige transformatie zijn. 

Wat nu als we de focus verleggen? Van klacht naar kracht. Van lastig naar krachtig?

In de masterclass ‘Krachtig door de overgang’ ontdek je hoe je dat kunt doen. 

Wat kun je verwachten?

Een holistisch perspectief op deze natuurlijke fase in het leven van een vrouw. Handvatten om jezelf te ondersteunen. Of je nu midden in de overgang zit, net er in of vlak er voor. En vooral een krachtig in plaats van moedeloos gevoel over deze belangrijke levensfase.  

Nu tijdelijk gratis. Meld je hieronder aan. Je ontvangt een mail om je plek te bevestigen (check ook even je spam). 

Liever direct 1:1 aan de slag? Een vraag of kwestie waar je niet langer mee rond wilt lopen ? Plan dan een gratis SoulCheck in. Kijken we samen hoe een SoulCharge traject jou kan ondersteunen bij je vraag of kwestie. Vrijblijvend & je neemt er in ieder geval één persoonlijke tip uit mee.

Nathalie de Vries is Counselor & Reiki therapeut. Ze begeleidt je naar bezieling, ontspanning & plezier in je werk en leven. Alles wat je daarvoor nodig hebt is beschikbaar. Nathalie gidst je er liefdevol en krachtig naartoe met diverse methodieken. En vanuit doorleefde ervaring.