Energetische Therapie Ijburg

Wat is Energetische Therapie?

Energetische therapie is een holistische benadering van heling die zich richt op het herstellen en balanceren van de energiestromen in het lichaam om zo gezondheid en welzijn te bevorderen.

Gebaseerd op het concept van een energieveld dat je fysieke lichaam omringt en doordringt. Verstoringen in dit veld kunnen leiden tot fysieke, emotionele of spirituele onevenwichtigheden.

Energetische therapieën kunnen naast opzichzelfstaand ook worden gebruikt als aanvulling op conventionele behandelingen. Ze kunnen helpen bij het verminderen van stress, angst, pijn en het bevorderen van ontspanning en welzijn.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel veel mensen baat hebben bij energetische therapieën, ze niet als vervanging voor adequate medische zorg moeten worden beschouwd.

Welke vormen van Energetische Therapie zijn er?

Er zijn veel verschillende vormen van energetische therapie. Zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De onderstaande vormen kunnen worden toegepast als onderdeel van een SoulCharge behandeling of traject:

  1. Reiki: Een Japanse vorm van energetische therapie waarbij de beoefenaar energie via handoplegging doorgeeft om de energiestroom in het lichaam te balanceren en het zelfherstellend vermogen te activeren.

  2. Healing: Een benadering waarbij wordt gewerkt vanuit het concept van kwantumfysica, energievelden & de 7 energiecentra of chakra's uit de Oosterse filosofie om emotioneel, mentaal & fysiek welzijn te bevorderen.

  3. Kristaltherapie: Een vorm van energetische therapie waarbij edelstenen en kristallen worden gebruikt om de energie in het lichaam te beïnvloeden en te balanceren.

  4. Aromatherapie: richt zich op het gebruik van natuurlijke aromatische plantenextracten, bekend als etherische oliën, om fysieke, emotionele, mentale en spirituele welzijn te bevorderen. 

  5. Kruidentherapie: een holistische benadering van genezing gericht op het inzetten van plantaardige materialen zoals kruiden, bloemen, bladeren, wortels en schors voor hun energetische eigenschappen. 

Afhankelijk van waar je aan wilt werken ontvang je na je eerste sessie een behandeladvies. Het is vaak fijn om te starten met een aantal sessies achter elkaar. Daarna kun je als onderhoud wat langer tussen de behandelingen houden & eventueel overbruggen met afstandsbehandelingen. Daarbij gaat het er steeds om waar jij je goed bij voelt.

Hoe kies je de juiste Energetische Therapeut?

Naast dat het belangrijk is dat je passende therapie of begeleiding kiest, is het het net zo belangrijk om de voor jou juiste therapeut te kiezen. Het hebben van een klik & je op je gemak voelen zijn daarin misschien wel de belangrijkste graadmeters.

Ervaring & beroepsopleiding

Daarnaast is het natuurlijk fijn te weten dat de therapeut die je kiest ruime ervaring heeft in energetisch werk. Het kan prettig zijn te weten dat hij of zij een gedegen beroepsopleiding heeft gevolgd en aangesloten is bij een beroepsvereniging. Zo weet je zeker dat je kiest voor een professionele therapeut die zorgvuldig omgaat met jou & je energie.

De juist Reiki Therapeut kiezen

Als erkend Reiki Therapeut (RP) ben ik tussen 2006 en 2008 opgeleid en ingewijd door Sunny Nederlof & Bas Buis van het Nederlof Centrum in de directe lijn van Mikao Usui, de grondlegger van Reiki. Sindsdien beoefen ik Reiki volgens het Usui Shiki Ryoho systeem en ben ik aangesloten bij de Beroepsorganisatie Reiki Ryoho.

Daarnaast volgde ik in de afgelopen jaren diverse opleidingen, trainingen & bijscholingen in energiewerk, aromatherapie, kristal therapie, coaching & counseling. Ook verwierf ik wijsheid uit eigen ervaring & levensinitiaties. Op dit moment verdiep ik mijn kennis, vaardigheden & ervaring in het 3e jaar van de beroepsopleiding intuïtieve ontwikkeling. Deze NRTO & CRKBO geregistreerde opleiding bij Mens & Intuïtie is gebaseerd op het werk van Linda Keen

Zo zorg ik steeds voor een blijvend stevig fundament om jou optimaal de ruimte te bieden voor heling & groei. 

"Each and every being has an innate ability to heal."

- Mikao Usui - Founder of Usui Reiki Ryoho

Behandeling op afstand

Het is ook mogelijk om Reiki of Healing op afstand te ontvangen terwijl je ontspannen zit of ligt in je eigen huis of op je werk. Op een afgesproken tijdstip ontvang je afgestemde energie. 

Waarom energiewerk op afstand kan werken heeft alles te maken met dat wij als mens tijd en ruimte ervaren maar dat deze dimensies op een ander niveau niet bestaan. 

Moeilijk te omvatten met ons denken maar niet per sé zweverig. Een wetenschapper als Einstein had daar al zo zijn ideeën over….

Idealiter kom je eerst een keer in de praktijk. Is dit niet mogelijk voor je dan kunnen we ook direct op afstand samenwerken.

Eerst even kennismaken of overleggen voordat je komt?

Misschien vind je het nog spannend omdat je mij of deze vormen van energiewerk nog niet kent of wil je eerst even overleggen wat voor jou persoonlijk past. Plan hieronder dan een gratis (digitale) kennismaking of stuur me een berichtje

Energetische behandeling op Ijburg

De behandeling vindt plaats in praktijk Ijburg Centraal en duurt ongeveer een uur. Je investering is €85 inclusief btw per sessie. Kom je voor de 1e keer, reken danop ongeveer 75 minuten inclusief een korte intake. Aan het einde van de 1e sessie ontvang je een behandeladvies. Bij afname van een traject geldt een korting op de losse sessie prijs.

Reiki

Energetische afstandsbehandeling

Reiki, healing of chakra balancering op afstand ontvangen terwijl je ontspannen zit of ligt in je eigen huis of op je werk? Op een afgesproken tijdstip stem ik me op jou af en stuur je universele levensenergie of healing energie. Jouw investering is €45  inclusief btw per sessie van 30 minuten. Idealiter kom je eerst een keer in de praktijk. Is dit niet mogelijk dan kunnen we ook direct op afstand werken. Bij afname van een traject geldt een korting op de losse sessie prijs.