Hallo, mijn naam is Nathalie

Gecertificeerd Coach, Counselor & Reiki therapeut

Dochter, moeder, partner, vriendin

Bovenal mens, net als jij

Mijn levenspad begon in 1972 in het nuchtere West-Friesland. Als oudste dochter van een ‘nogal veel hoofd’ man en ‘nogal veel gevoel’ vrouw. Als sensitief kind werd ik een meester in het aanvoelen van het 'onuitgesprokene' maar wist niet zo goed wat ik daar mee aanmoest.

Het was geen kwaliteit die openlijk werd aangemoedigd. En één van de redenen waarom ik een tijdlang het mikpunt was van pittige pesterijen. Een ervaring die littekens op mijn hart heeft achtergelaten. Die heeft bijgedragen aan de overtuiging dat sensitiviteit zwak is. Iets om veilig op te bergen. 

Na mijn opleiding hotelmanagement werkte ik meer dan 20 jaar in diverse leidinggevende rollen in het bedrijfsleven. De laatste jaren ontwikkelde ik samen met creatieven & experts marketing communicatie programma's voor multi-national Bose. Lange tijd haalde ik veel voldoening uit de mix van creativiteit, mens en taakgerichtheid.

Na het overlijden van de eigenaar veranderde er voor mij iets wezenlijks. Het door hart & ziel gedreven pioniersbedrijf veranderde in een corporate door ratio gedomineerde organisatie. Daarin voelde ik me niet meer op mijn plek. De bezieling was uit het bedrijf. Het duurde een lange tijd voordat ik me hier volledig bewust van werd. 

Zowel tijdens de geboorte van mijn eerste in 2004 als tijdens het ziektebed en overlijden van mijn moeder in 2006 voelde ik de sluier van het leven en de dood even oplichten.

Het waren levens-veranderende ervaringen. In de zoektocht naar betekenis die daarop volgde besloot ik me te verdiepen in energiewerk. Reiki kwam op mijn pad als verlichting tijdens de eerste fysieke rouwperiode om mijn moeder. Na diverse Reiki cursussen volgde ik de opleiding tot Reiki Practitioner.

Later volgde de opleiding Intuïtieve ontwikkeling, healing & reading bij Mens & Intuïtie in Amersfoort. Waardoor ik nu een stevige & uitgebreide fundering in energiewerk heb staan. 

Tijd om volledig te rouwen om het verlies van mijn moeder nam ik destijds niet. Moed om het sensitieve deel van mezelf openlijk in te zetten bleef nog even uit. 

Er was immers een druk gezinsleven met jonge kinderen, een verantwoordelijke baan & vol sociaal leven. En de onbewust beperkende overtuiging dat sensitiviteit zwak is. Levensbedreigend zelfs. 

Ratio stuurde me nog even verder in de richting van het veilige pad dat ik dacht te moeten gaan. Met in de achterbak de inmiddels schreeuwende stemmetjes van mijn hart & ziel die duidelijk een ander plan hadden. Die negeerde ik want naar maatschappelijke maatstaven was ik lekker op weg, toch?

Hét recept voor een burn-out. Bam. Mijn lijf zei stop. Een periode van niets, rouwen en weer opbouwen volgde. En nee dit is geen perfect sprookje. Waarin de hoofdrolspeelster na de initiële beproevingen radicaal haar hart volgt. Ratio vond het blijkbaar nog wel lekker zo aan het stuur. Aan de buitenkant klopte het plaatje van "succes" waarmee ik was opgegroeid. En het was veilig. 

Tot een confronterend lunchgesprek met een collega. Toen ik met haar sprak over de weinige bezieling & energie die ik voelde zei ze me: “Nathalie jij weet toch ook dat je hier niet meer op je plek zit? Als je zelf niet besluit om je hart te volgen, dan besluit het leven opnieuw voor je… is dat wat je wilt?" Bam. Het kwartje viel. Klaar voor fundamentele verandering. 

Niet veel later schreef ik me in voor een intensief jaartraject persoonlijk leiderschap. Het werden er twee. Daarin leerde ik weer contact te maken met mijn hart & ziel. Op ze te vertrouwen. Ze weer achter het stuur te zetten met ratio op de bijrijdersstoel. En ging ik aan de slag met mijn beperkende overtuigingen. Zoals sensitiviteit is zwak. Levensbedreigend zelfs. 

Het hielp me mijn eigen wijze pad weer te vinden en bewandelen. Mijn diepe verlangen om wezenlijk bij te kunnen dragen aan verandering vorm te geven. Weer met volle bezieling & sensitiviteit te leven en werken. Waardoor het leven werkelijk lichter voelt. Ondanks de uitdagingen. 

Mijn werkgever & ik namen in 2019 liefdevol afscheid & ik laste een studie sabbatical in. Met de post-HBO beroepsopleiding coaching & counseling ontwikkelde ik mijn professionele begeleiding skills verder.  In twee intensieve jaren verdiepte & verrijkte ik mijn kennis & ervaring. Vele bijscholingen en opleidingen volgden en zullen volgen. Wat houd ik van dit vak van begeleiden. 

Met SoulCharge zet ik al het geleefde, geleerde en ervaren in. Begeleid ik dappere sensitieve mensen die ook hun hart & ziel weer koers willen laten bepalen in leven, werken en ondernemen.

"True change is within..." - Dalai Lama

Wil jij ook keuzes maken van binnen naar buiten? Weer bezieling in je leven en werk ervaren? Ontdekken hoe je je vrijer en energieker kunt voelen? Met alles wat het leven je biedt? Dan begeleid ik je graag een stukje op jouw pad. Samen kom je immers verder & is het bovendien een stuk leuker.