• Holistische aanpak
  • NOBCO gecertificeerd

De overgang. Lastig of krachtig?

De overgang. Een volledig natuurlijk proces. En toch is het niet echt een onderwerp van gesprek. Een beetje een taboe onderwerp. Niet zo sexy. Gelukkig wordt er wel steeds vaker over gesproken & geschreven. Al is de focus dan vaak vooral op klachten &  het verlies van jeugdigheid. Zo'n gemiste kans!

In de Chinese cultuur noemt men deze fase  in een vrouwenleven De Tweede Lente. Mooi toch?! 

"We are not our age. We are our energy"

 

Het feit is ook dat 80% van de vrouwen in Nederland in meer of mindere mate klachten ervaart tijdens de overgang. Lichamelijke klachten, zoals: migraine, schouder- en gewrichtsproblemen en vermoeidheidsklachten zijn daar bekende voorbeelden van. Ook mentale klachten, zoals: angstklachten, concentratievermindering, vergeetachtigheid en stemmingswisselingen komen veel voor. En het is goed dat daar aandacht & support voor is. Want er wordt nog veel ‘weggewuifd' 

 

Minder aandacht is er voor de kracht van deze levensfase. En dat is zo jammer. De overgang is een belangrijke transitie fase die je qua heftigheid kunt vergelijken met de puberteit maar dan in omgekeerde volgorde. De overgang van Mother (met of zonder kinderen) naar Crone, de wijze vrouw. Waarin je gevraagd wordt goed voor jezelf te zorgen. De balans op te maken na jaren van zorgen voor anderen of bijvoorbeeld een carrière.

 

Tijd om nieuwe dingen te doen. Waar jij energie van krijgt en die er toe doen. Zingeving is extra belangrijk in deze fase.

 

Wat als we de focus verleggen?

Van klacht naar kracht? 

Van lastig naar krachtig?

 

Het is mijn missie om vrouwen in de overgang deze krachtige & pittige fase te laten gebruiken voor groei & het in de wereld zetten van hun unieke missie. Klein of groots. Ik geloof dat niets voor niets is. En dat het dus niet voor niets is dat het merendeel van de (Nederlandse) vrouwen zich in de leeftijd categorie 40-60 bevinden. Juist nu. In dit tijdperk van verandering, of verandering van tijdperk. Het is tijd om al onze vergaarde wijsheid in te zetten. Tijd voor zachte kracht. Tijd voor een balans tussen mannelijke & vrouwelijke waarden. Tijd om de unieke boodschap van verbinding de wereld in te brengen. Met behulp van de stuwende kracht van de overgang. 

Om dat te kunnen doen, is goed voor jezelf zorgen ontzettend belangrijk

Zorgen voor je lichaam, voor je geest & voor je ziel. Jezelf prioriteit maken. Beweging, rust, tijd voor zelfreflectie & plezier maken. Jezelf laten ondersteunen. Zijn we misschien niet zo gewend. Na een periode van zorg voor anderen. Maar juist nu de bedoeling. Bijvoorbeeld met de kracht van voedende voeding, verbindende gesprekken, massage, energie oefeningen & de natuur. Essentiële oliën zijn daarbij voor mij een krachtige tool uit de natuur. Bijvoorbeeld door de Wise Woman roller naar behoefte op mijn polsen en onderbuik te rollen.

Wise Woman roller

€ 33,00

Wise Woman roller

€ 33,00

Een roller ter ondersteuning van jouw innerelijke Wise Woman. Perfect om te gebruiken tijdens je cyclus & tijdens de overgang ter verlichting van pijn & ongemak. En ter bekrachtiging van jouw wijze vrouw kwaliteiten. De roller bevat een gebalanceerde combinatie van de volgende 100% pure essentiële oliën:

  • Lavendel
  • Geranium
  • Salie
  • Marjolein
  • Palmerosa

aangevuld met gefractioneerde kokosolie. Geleverd in een organza cadeauzakje. Als cadeau voor jezelf of een mede wijze vrouw.

Wil je voor jezelf helder krijgen wat jij nodig hebt? Tools die bij jou passen & die je kunt inzetten om krachtig door de overgang te gaan?

Binnenkort lanceer ik iets tofs op basis van alle gesprekken die ik de afgelopen tijd heb gevoerd met wijze vrouwen in de overgang. Speciaal voor jou als je een vrouw bent in de overgang (voor, tijdens en na je menopauze) en je deze periode wilt gebruiken voor groei. Jezelf wilt ondersteunen tijdens deze waardevolle & pittige transitie naar wijze vrouw. Meld je hieronder aan & dan ben je de eerste die het hoort & krijg je bovendien een exclusieve korting. 

Nieuw! - Masterclass "Krachtig door de overgang' - tijdelijk gratis

Google op overgang of menopauze en je vind vooral rijtjes met klachten. Om moedeloos van te worden... Want het is echt niet alleen maar kommer en kwel. De overgang kan juist ook een krachtige transformatie zijn. 

Wat nu als we de focus verleggen? Van klacht naar kracht. Van lastig naar krachtig?

In deze gloednieuwe masterclass ‘Krachtig door de overgang’ ontdek je hoe je dat kunt doen. 

Wat kun je verwachten?

Een holistisch perspectief op deze natuurlijke fase in het leven van een vrouw. Een toolkit vol handvatten om jezelf te ondersteunen. Of je nu midden in de overgang zit of vlak er voor. En vooral een krachtig in plaats van moedeloos gevoel over deze belangrijke levensfase.  

Nu tijdelijk gratis ter introductie. Meld je hieronder aan. Dan ontvang je de opname die je (tijdelijk gratis) kunt terugkijken. 

Liever direct 1:1 aan de slag? Een vraag of kwestie waar je niet langer mee rond wilt lopen ? Plan dan een gratis SoulCheck in. Kijken samen hoe een SoulCharge traject jou kan ondersteunen bij je vraag of kwestie. Vrijblijvend & je neemt er in ieder geval één persoonlijke tip uit mee.

Nathalie de Vries is Counselor & Reiki therapeut. Ze begeleidt je naar bezieling, ontspanning & plezier in je werk en leven. Alles wat je daarvoor nodig hebt is beschikbaar. Nathalie gidst je er liefdevol en krachtig naartoe met diverse methodieken. En vanuit doorleefde ervaring.