Eén van de krachtige instrumenten die ik inzet in coaching trajecten is de DISC Talentenanalyse en Drijfverenanalyse van TalentFirst.

Door ongeveer 15 minuten online vragen te beantwoorden, leer je van alles over jezelf in twee uitgebreide rapporten van totaal 50 pagina's. Sneller en accurater dan menig assessment van een hele dag. Steeds weer zijn mijn coachees & ik verrast over de accuraatheid.

De rapportages & het bijbehorende coach gesprek helpen je o.a.: 

  • Je sterkte punten te herkennen
  • Je energielekken te identificeren
  • Je ideale werkomstandigheden te creëren
  • Je beste communicatiestijl effectief in te zetten
  • Jouw leiderschapsstijl te definiëren

De inzichten die je opdoet helpen je beter te snappen waarom je in bepaalde situaties specifiek gedrag vertoont, terwijl iemand anders totaal anders reageert. Het geeft je inzicht in dagelijkse frustratie en ergenis op de werkvloer. En ondersteunt de synergie en samenwerken in teams.

Normaliter zijn deze tools onderdeel van een volledig traject. Maar ze zijn ook heel waardevol (& leuk) om een kort inzicht te bieden. Om zelf verder mee aan de slag te gaan. Of als basis van een traject.

Om mijn liefde voor deze eenvoudige maar krachtige tools te vieren boek je - alleen in november - de analyses inclusief rapportage & integratiegesprek met flinke korting. Je investering bedraagt dan €347,- voor de 2 analyses (DISC + Drijfveren) inclusief uitgebreid rapport & een coach/integratie gesprek van 75 minuten. Normaal bedraagt de investering €397,-.

Gebruik kortingscode NOV om de korting van €50,- direct in je winkelmandje te verrekenen.

Op basis van jouw DISC talenten & drijfveren analyse kijken we in een zoom coachsessie van 75 minuten naar een specifieke vraag. 

Na betaling ontvang je binnen 2 werkdagen een mail (check je spam) met link naar de analyses & mijn agenda voor het plannen van de coach sessie.

Talentenanalyse

Het Disc Model is een methode om je natuurlijke en aangepaste gedragsprofiel in kaart te brengen. Deze DISC methode onderscheidt zich in de praktische toepasbaarheid en geeft je op zeer krachtige en effectieve wijze zicht op je persoonlijke talenten en voorkeuren.

Het profiel komt tot stand door een DISC test van je natuurlijke gedrag, je basisstijl. Dit is het gedrag dat je als vanzelf geneigd bent te vertonen. Je vertoont dit gedrag als je volledig ontspannen bent, maar valt er ook op terug wanneer je onder druk gezet wordt. Het is het gedrag dat je het makkelijkst af gaat en het prettigst voelt; dit zijn jouw natuurlijke talenten.

Iedereen heeft een persoonlijke 'basis' gedragsstijl, die eigenlijk na je pubertijd niet meer verandert. Door goed zicht te krijgen op je basisstijl, kun je beter voorspellen in welke werkomgeving je het best tot je recht komt, bij welke bedrijfscultuur, bedrijfsgrootte of in welke branche jij past.

Naast je basisstijl, wordt ook je responsstijl geanalyseerd. Hiermee wordt het gedrag bedoeld dat je laat zien onder invloed van je werkomgeving. Vaak zijn er verschillen tussen basisstijl en responsstijl. Door goed te kijken naar deze verschillen kun je uitspraken doen over elementen, die spanning opleveren in je werk of bepaalde aspecten van je natuurlijk gedrag, die onderbelicht blijven.

Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit?

Onze drijfveren bepalen ons levensdoel en de richting die we kiezen, en zetten ons aan tot actie. Of we het ons nu realiseren of niet, we worden van binnenuit gedreven om aan deze persoonlijke behoeften te voldoen. De drijfverenanalyse van TalentFirst is een objectieve methode om grip te krijgen op hetgeen ons van binnen écht motiveert. 

Iemand voelt passie voor werk dat aansluit bij zijn drijfveren, dan is motivatie van buitenaf niet nodig. Er is reden voldoende om ‘s ochtends op te staan en met plezier aan de slag te gaan. De omgeving biedt dan de waarden die nodig zijn om het eigen potentieel maximaal te ontwikkelen.

Eduard Spranger heeft na jarenlange observaties essentiële drijfveren geclassificeerd. Deze bepalen het waarom van ons handelen. De twee drijfveren die het sterkst bij je leven, zullen je tot actie aanzetten.

Is er in jouw werksituatie sprake van een win-win situatie? Worden jouw intrinsieke behoeften en drijfveren voldoende bevredigd? Inzicht hierin kan je veel jaren van ‘trial and error’ schelen en je kunt meer gericht werken naar een baan die je met werkelijke passie uitvoert. Interessant voor jou en zeker ook voor je collega's en partners. 

Liever een traject op maat voor jouw ontwikkel vraag of vastloper in werk of leven? Weten of een traject met mij iets voor jou is? Plan hieronder jouw gratis & vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Meer weten over mijn aanpak? Check hier voor meer informatie over integratieve coaching & counseling.